Украйна се интересува от американските разузнавателни дронове MQ-9 Reaper

Това е така, защото Киев "планира операции за лятото и търси нови начини за идентифициране на руски цели дълбоко зад фронтовата линия", отбелязва Politico

Дрон MQ-9 Reaper
Дрон MQ-9 Reaper Източник: Pinterest

В момента разузнавателните безпилотни самолети MQ-9 Reaper са приоритетни в исканията на Украйна за доставки на американско оръжие, твърди Politico, позовавайки се на свои източници.

 

"Украйна проявява все по-голям интерес към придобиването на разузнавателния безпилотен самолет MQ-9 Reaper от САЩ, който през последните месеци е на първо място в списъка с желанията ѝ", се казва в статията.

 

Това е така, защото Киев "планира операции за лятото и търси нови начини за идентифициране на руски цели дълбоко зад фронтовата линия", отбелязва изданието.

 

Според него "MQ-9 Reaper е приоритет за Украйна от началото на конфликта, тя се стреми да го използва както за удари, така и за разузнаване". Но напоследък Киев се интересува предимно от използването на MQ-9 Reaper само за разузнаване, твърдят запознати източници пред Politico.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени