Безсънна нощ в руската Смоленска област - украински дронове опожариха нефтена рафинерия и склад (ВИДЕО)

Експертът Костиантин Криволап заяви, че украинските атаки са обхванали 50% от руските петролни рафинери

В Русия горят петролни рафинерии
В Русия горят петролни рафинерии Източник: Колаж/ УНИАН

Тази нощ петролните съоръжения на територията на Руската федерация бяха атакувани от атакуващи украински дронове. Дрон се разби на територията на град Липецк, в района на Смоленск гори петролен склад, а във Воронеж гори петролна рафинерия.

 

 

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов пише, че безпилотният летателен апарат е паднал в индустриалната зона на град Липецк, но няма жертви. На място са работили спешните служби.

 

 

В същото време губернаторът на Смоленска област Василий Анохин съобщава, че в региона е бил атакуван петролен склад. Заради това пожар е избухнал в горивни и енергийни обекти в два района на региона.

 

 

"По всяка вероятност в резултат на вражеско нападение срещу граждански горивни и енергийни обекти на територията на Смоленска и Ярцевска област са избухнали пожари. Министерството на извънредните ситуации отстранява последствията на място", написа той.

 

Експертът Костиантин Криволап заяви, че украинските атаки са обхванали 50% от руските петролни рафинерии. Според експерта Олександър Коваленко атаките срещу рафинерии в Русия може да са едно от нелинейните решения за противодействие на активното използване на въздушни бомби от Русия.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени