Министър Запрянов отмени готвено хибридно мероприятие на комунистическия елемент Стоимен Стоименов в Централния военен клуб 

Книгата на Стоименов съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда, посочват от Атлантическия съвет на България

Стоимен Стоименов
Стоимен Стоименов Източник: Zonanews

Атлантическия съвет на България изпрати писмо до министъра на отбраната Атанас Запрянов във връзка с "подготвяна руска хибридна акция в Централния военен клуб на 08.05.2024 г.".

 

"Очакваме събитието да получи широк отзвук в руските медии, след което ще се използва и в предизборната кампания в полза на проруските партии", се казва в писмото.
 

 

Самото писмо стъпва на позиция, която разпространиха от организацията вчера. Касае се до представянето на книгата "Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът" на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов в Централния военен клуб.

 

"Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда", посочват от Атлантическия съвет на България и призовават Запрянов "да не допуска провеждането на официалното представяне на въпросната книга в Централния военен клуб".

 

В противен случай от организацията предупреждават: Допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като солидарен и надежден съюзник в НАТО и партньор на Украйна", написаха от Атлантическия съвет. 

 

 

В отговор Министерството на отбраната публикува следното съобщение:
Във връзка с Ваша позиция относно анонсираното представяне на книга на о.з. генерал Стоимен Стоименов на 8 май 2024 г. в ЦВК, от Министерството на отбраната заявяваме, че това събитие в Централния военен клуб няма да се проведе.

Информираме Ви, че всички външни мероприятия на територията на военните клубове в страната в периода на предизборната кампания, включително представянето на цитираната от Вас книга, са отменени със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов в изпълнение на разпоредбите на ЗОВС.

Отговорът на МО за представянето на книгата на Стоимен Стоименов
Отговорът на МО за представянето на книгата на Стоимен Стоименов Източник: Facebook

За Стоимен Стоименов и други комунистически елементи във военното разузнаване може да прочетете тук.

 

Патологичният убиец и комунистически престъпник Добри Джуров и Стоимен Стоименов като шеф на комсомолския отдел в ГлПУНА, 1981 г.
Патологичният убиец и комунистически престъпник Добри Джуров и Стоимен Стоименов като шеф на комсомолския отдел в ГлПУНА, 1981 г. Източник: Личен архив/Ст. Стоименов
Стоимен Стоименов като номенклатура на ЦК на БКП (2)
Стоимен Стоименов като номенклатура на ЦК на БКП Източник: Zonanews
Стоимен Стоименов е изпратен през 1984 г. да учи във Военно-политическата академия Ленин
Стоимен Стоименов е изпратен през 1984 г. да учи във Военно-политическата академия Ленин
Източник: Zonanews
Стоимен Стоименов е изпратен през 1984 г. да учи във Военно-политическата академия Ленин`
Стоимен Стоименов е изпратен през 1984 г. да учи във Военно-политическата академия Ленин
Източник: Zonanews

 

Още от "София"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени