Служебното правителство назначи шестима нови областни управители

Освабаждават се настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област

Министерски съвет (МС) (2)-1
Министерски съвет (МС) (2)-1

Служебното правителство прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

София-град

За областен управител на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по "Право" от Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски". Дългогодишен юрист с опит както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста "заместник-областен управител" на област София-град.  

 

Софийска област областен управител
Софийска област областен управител Източник: Zonanews

София област

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура "Предучилищна и начална училищна педагогика" и "Образователен мениджмънт – Управление на образованието" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по "образование и здравеопазване" в община Ихтиман. 

 

Област Сливен

За областен управител на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ "Св. Климент Охридски". От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция "Полиция" – Сливен.

 

Област Силистра

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище "Ангел Кънчев" в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

 

Областен управител на област Русе
Областен управител на област Русе Източник: Zonanews

Област Русе

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла. 

 

Областна администрация-Ловеч
Областна администрация-Ловеч Източник: Zonanews

Област Ловеч

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила "Право" и "Икономика" в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността "Главен юрисконсулт". Има опит и в социалната сфера като "Старши юрисконсулт" в Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града.

Още от "София-област"

Борисов в Самоков: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на следващото правителство! (ВИДЕО)

ПП излъгаха целия народ, милиарди потекоха към фирмите им. Много ми се иска българите да разберат как тези хора се облагодетелстваха както не може да си представите през тези 3 години

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяваме поддържането на пътищата

Председателят на ЕЦТП Диана Русинова посочи, че поради липсата на средства и договори през последните години има фатални пропуски в поддържането на пътната инфраструктура

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени