Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бургас

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Контрабандното оборудване
Контрабандното оборудване Източник: Агенция "Митници"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта са намерени при митническа проверка на пристанище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България.

 

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

 

На 1 май 2024 г. митнически служители селектират по метода "анализ на риска" за първичен контрол няколко контейнера, пристигащи от Китай. При единия от контейнерите е установено двойно дъно, а при другия - тайник в страницата.

 

В тях митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки. Установено е, че укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида.

 

Наред с битови стоки като чинии, прибори и друга посуда, малки домакински електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са намерени и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, различни специализирани измервателни прибори и инструменти.

 

По първоначални данни стойността на откритите контрабандни стоки, сред които преобладава яхтеното оборудване, е над 100 000 лева. Работата по случая продължава.

Още от "Бургас"

Започва процедура по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт "Малко Търново"

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на държавата и готовността на всички ресорни институции да съдействат за разширението на пункта с цел облекчаване на трафика

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени